Ik in hen
juli 31, 2016
ONZE SCHULD AAN ISRAËL
augustus 1, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Laat mij toch naar de akker gaan en aren rapen.  Ruth 2 vers 2

Ben jij terneergeslagen? Kom dan vandaag en raap aren op van de akker van de belofte. Er is een overvloed aan dierbare beloften, die helemaal aan jouw behoeften voldoen.
Neem nu de belofte: ‘Het geknakte riet zal Hij niet breken en de walmende vlaspit zal Hij niet doven.’ Is dit niet precies van toepassing op jouw situatie? Je bent een hulpeloos en onbeduidend zwak riet, waaruit geen geluid komt; je bent een riet, en nog wel een gebroken riet; je bent zwakker dan de zwakheid zelf. Toch zal Hij je niet breken, maar Hij zal je herstellen en versterken!  Je bent als een walmende vlaspit. Er straalt geen licht of warmte van je af. Maar Hij zal je niet doven. Hij zal met Zijn zachte adem van genade net zo lang blazen tot je ontvlamt. Wil je nog meer aren rapen? ‘Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven.’ Wat een vriendelijke woorden! Je hart is teer, en je Meester weet het. Daarom spreekt Hij je zo vriendelijk toe! Zou je Hem niet willen gehoorzamen en meteen naar Hem toe gaan? Hier vinden we nog een andere aar. ‘Wees niet bevreesd, wormpje Jakob,volkje Israël, Ik help u, spreekt de HEERE, uw Verlosser is de Heilige van Israël.’ Hoe kun je nog bang zijn als je deze bijzondere verzekering gekregen hebt? Je kunt nog wel tienduizend gouden aren zoals deze oprapen!  ‘Ik delg uw overtredingen uit als een nevel en uw zonden als een wolk.’  ‘Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw.’  ‘En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En laat hij, die dorst heeft, komen; en laat hij, die wil, het water des levens nemen, voor niets.’ De akker van onze Meester is heel vruchtbaar; de aren liggen er voor het oprapen. Ze liggen er voor jou! Verzamel ze dan, en eigen ze je toe. Jezus vraagt je om ze te pakken. Wees niet bang, geloof alleen. Houd je vast aan deze geweldige beloften, en denk er over na tot je vol bent van vreugde. Voed je met de inhoud van deze beloften.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op