Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefhad
juni 11, 2016
Die wil, nemen het water des levens om niet
juni 13, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

U bent gewogen in de weegschaal en u bent te licht bevonden.  Daniël 5 vers 27

Het is goed om jezelf regelmatig in de weegschaal van het Woord te wegen. Je kunt deze zegenrijke geestelijke oefening bijvoorbeeld uitvoeren door het lezen van een psalm van David. Vraag jezelf dan na ieder vers af: ‘Kan ik dit zeggen? Voel ik hetzelfde als David voelde? Was mijn hart ooit zo verbroken om mijn zonde, als het hart van David was, toen hij dit opschreef? Was mijn ziel ook vol van een vast vertrouwen op God, ook in moeilijke uren, waarin ik beproefd werd? Neem ik de beker van de verlossing op en roep ik de naam van de Heere aan?’ Je kunt jezelf ook oefenen door te kijken naar het leven van Christus, en jezelf af te vragen in hoeverre je Zijn beeld vertoont. Probeer te ontdekken of je de zachtmoedigheid, de nederigheid en de geest van liefde bezit, die Hij steeds weer aanprees en Zelf ook liet zien. Pak daarna de brieven van Paulus eens, en ga eens na of je het eens bent met de apostel in de dingen die hij vanuit zijn ervaring zei. Heb je net zoals hij wel eens uitgeroepen: ‘Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam van deze dood?’ Heb je jezelf weleens zo vernederd als hij het deed? Was jij in je eigen ogen de grootste zondaar en de minste van de gelovigen? Kon je jezelf met hem verenigen, en ook zeggen: ‘Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst!’? Als we Gods Woord op deze manier, als een toetsmiddel van onze geestelijke toestand lezen, zullen we heel veel redenen hebben om vaak stil te staan en te zeggen: ‘Heere, ik voel dat ik nooit zo ver ben gekomen; brengt U mij op die plek! Geef mij een oprecht berouw, zoals het berouw waarover ik lees. Geef mij een echt geloof; geef mij meer vurige ijver; vuur mij aan met Uw warme liefde; geef mij de gave van de zachtmoedigheid; maak mij meer gelijk aan Jezus!’ Geef dat ik niet langer te licht bevonden word in deze weegschaal, zodat ik ook niet te licht bevonden zal worden in de weegschaal van het oordeel.
‘Als wij geoordeeld worden, worden wij door de Heere bestraft, opdat wij niet met de wereld veroordeeld zouden worden.’

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op