Scherp de wapens
maart 2, 2016
Mijn genade is u genoeg
maart 4, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Ik heb u beproefd in de smeltkroes van ellende. Jesaja 48 vers 10

Word je op dit moment beproefd? Troost jezelf dan met de gedachte dat God zegt: ‘Ik heb u beproefd in de smeltkroes van ellende.’ Is dit niet als een zachte regen, die de brandende vlammen tot rust brengt? Is dit geen onverwoestbaar wapen? Laat de armoede de drempel van mijn huis maar overstappen – God is al in huis, en Hij keurt mij. Laat er maar ziekte komen – de balsem ligt al klaar! Wat mij ook moge overkomen, ik weet dat God mij keurt. Verlang je naar nog meer troost? Bedenk dan dat de Zoon des mensen met je is in de smeltkroes. In je stille binnenkamer zit er Iemand naast je, die je nooit gezien hebt, maar waar je toch van houdt. En misschien merk je het niet, maar in jouw verdriet is Hij het vaak die je bed spreidt en je kussen opschudt. Je bevindt je misschien in armoede, maar juist in armoedige huizen is de Heer van het leven een vaste Bezoeker. Het is voor Hem een vreugde om je te bezoeken. Je Vriend is heel dicht bij je. Je kunt Hem niet zien, maar je kunt de aanraking van Zijn hand voelen. Hoor je Zijn stem niet? Zelfs in een dal vol schaduw van de dood zegt Hij: ‘Wees niet bevreesd, want Ik ben met je; wees niet verschrikt, want Ik ben je God.’ In de heftigste beproevingen is de nabijheid van Jezus je troost en veiligheid. Hij zal nooit verlaten wie Hij tot Zijn eigendom heeft uitgekozen. Zijn vaste belofte is:

‘Wees niet bevreesd, want Ik ben met je.’
Klem je aan Jezus vast, en zeg:
Door vuurbrand en door watervloed,
Als Jezus met mij gaat, is het goed!

Send this to friend