Want U hebt mij verblijd, HEERE, met Uw daden…Psalm 92 vers 5
augustus 14, 2016
Geef de HEERE de eer van Zijn Naam.
augustus 16, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Izak ging tegen het vallen van de avond naar buiten om te bidden in het veld. Genesis 24 vers 63

Wat hij hier deed, was een bijzonder goede tijdsinvulling. Iedereen die veel tijd doorbrengt in zinloos gezelschap of met waardeloze lectuur, zou wijs moeten worden. Dan zouden er veel beter gezelschap en veel belangrijkere bezigheden gevonden kunnen worden. We zouden dichter bij God leven en groeien in de genade als wij onszelf vaker zouden afzonderen en de eenzaamheid zouden opzoeken. Als Jezus het onderwerp van onze gedachten is, dan is onze stille tijd pas echt vreugdevol.
Izak vond Rebekka op het moment dat hij verdiept was in zijn gebed; er zijn veel andere voorbeelden van mensen die hun beste schat ook op deze manier gevonden hebben.
De plaats die Izak voor het gebed uitkoos, was ook heel geschikt. Het veld is voor ons een studeerkamer, het is behangen met teksten om over na te denken. De cederboom en de hysop, de hoog zwevende arend en de zingende krekel, de blauwe lucht en de dauwdruppel, ze kunnen ons allemaal iets leren. Als ons oog door God geopend is, zal dit onderwijs veel beter in onze ziel doordringen dan vanuit een geschreven boek. De kamers in ons huis zijn niet zo gezond en bezielend als het ruime veld. Laat de schepping ons oog richten op de Maker, en dan zal de natuur heilig voor ons worden. Het moment waarop Izak bad, was ook heel goed gekozen. De tijd van de zonsondergang legt een floers over de dag en daarom kan onze ziel beter tot rust komen. De aardse zorgen maken op dit tijdstip plaats voor de vreugde van de gemeenschap met de hemel. De pracht van de ondergaande zon wekt onze verbazing op, en de stemmigheid van de naderende nacht vervult ons met eerbied. Als jouw bezigheden het vandaag toelaten, zou ik je willen aanmoedigen om vanavond een uur naar buiten te gaan; maar is dit voor jou onmogelijk, denk er dan aan dat de Heere ook in de stad aanwezig is. Hij zal je ook op je kamer of in de drukke straten opzoeken. Laat je hart er slechts op uit zijn om Hem te ontmoeten.

Send this to friend