Dingen die men niet ziet – C.H. Spurgeon
januari 29, 2016
Zuigelingendoop Bijbels?
januari 30, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Laat het gebeuren, wanneer u het geluid van voetstappen in de toppen van de moerbeibomen hoort, dat u zich dan haast. 2 Samuël 5 vers 24,

Christenen moeten iedere dag biddend zijn en altijd verlangen naar de blijvende zalving van de Heilige Geest. Want alleen dan zal Gods Koninkrijk komen, en Zijn wil geschieden.
Maar er zijn momenten waarop God Zijn Kerk op een bijzondere manier wil zegenen, en als zulke tijden op komst zijn, is dat voor hen als wanneer zij het geluid van voetstappen in de toppen van de moerbeibomen horen. Op zulke momenten moeten zij dubbel volharden in het gebed, dubbel ernstig zijn en meer dan normaal gesproken aan de genadetroon worstelen. Op zulke momenten moeten zij klaar zijn om krachtig te handelen. Het water komt opzetten – laten we dan moedig naar de oever roeien en er gebruik van maken. O, de Heere geve ons opnieuw Pinksteruitstortingen en Pinksterwerkzaamheden! Ook in jouw leven zijn er momenten waarop je het geluid van voetstappen in de toppen van de moerbeibomen hoort. Je bent bijzonder krachtig in het gebed; de Geest van God geeft je veel vreugde en blijdschap; de Schrift spreekt je bijzonder aan; je hebt jezelf de beloften toegeëigend, je ervaart dat God dichtbij je is; je bent bijzonder vrijmoedig in het gebed en je leeft in een nauwere gemeenschap met Christus dan eerder. In zulke vreugdevolle tijden moet je gebruik maken van de gelegenheid, en haar aangrijpen om te werken. Ontdoe je juist in deze tijden van verkeerde gewoonten, want juist op zulke momenten zal de Heilige Geest je te hulp komen in je zwakheid. Span de zeilen, maar denk wel aan het volgende:

Ik kan de zeilen slechts op de juiste plaats hangen,
maar ‘k moet van U, o Heer, van U de wind ontvangen!

Let erop of je de zeilen wel echt uit hebt staan. Laat de gunstige wind je niet voorbijgaan door gebrek aan voorzorgsmaatregelen, maar maak het beste gebruik van deze gelegenheid. Zoek je hulp bij God, en neem je plicht ernstig op. Als je meer vrijmoedigheid ervaart in het gebed, houd dan ook meer en langer aan in het gebed. Als je dichter bij de Heere Jezus leeft, laat je leven dan ook heiliger worden.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op