Hoop is als een ster
mei 12, 2017
Vertrouwen
mei 13, 2017

This page is also available in: English

‘En Ik zal hem de morgenster geven.’ Openbaring 2:28

Wat een zegen is het om “totdat de dag komt”en de schaduwen wegvluchten, in Jezus ‘de morgenster’ te zien! Ik herinner me dat ik in de kranten het onjuiste verhaal las dat de ster van Bethlehem opnieuw was verschenen. Uit nader onderzoek bleek dat alleen ‘de morgenster’ te zien was; Er was dus eigenlijk helemaal geen fout gemaakt. Het is het beste om Jezus als de zon te zien; Maar als je dat niet kunt, is het volgende het beste om te doen, namelijk, om Hem te zien als die ster die de dag aankondigd en laat zien dat het eeuwige licht dichtbij is. Als ik vandaag niet alles ben dat ik hoop, zal ik toch Jezus zien. En dat verzekert mij dat ik op een dag hetzelfde als Hem zal zijn. Een blik van Jezus door het geloof is de zekerheid van de belofte om Hem in Zijn glorie te zien en aan Zijn beeld gelijk te worden. Als ik op dit uur niet al het licht en de vreugde heb die ik verlang, dan zal ik het toch eenmaal hebben; Voor zover ik de morgenster zie, zie ik de dag. De morgenster is nooit ver van de zon. Kom, mijn ziel, heeft de HEERE je de morgenster gegeven? Hou je die waarheid, genade, hoop en liefde, vast die de HEERE u gegeven heeft? Dan zie je hierin de dageraad van de toekomstige heerlijkheid. Hij die er voor zorgt dat je het kwade overwint, en in de gerechtigheid volhardt, heeft u de morgenster gegeven. – De uwe in Jezus, C.H. Spurgeon –

Send this to friend