Zuigelingendoop Bijbels?
januari 30, 2016
Zij zullen zingen van de wegen van de HEERE
februari 1, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

De Heere onze gerechtigheid. Jeremia 23 vers 6,

Wat zal een christen steeds veel vrede en rust ervaren als hij de volmaakte gerechtigheid van de Heere Jezus overdenkt. Hoe vaak zijn Gods heiligen terneergedrukt en verdrietig! Ik geloof niet, dat zij dit mogen zijn. Ik geloof niet, dat zij het zouden kunnen, als zij hun volmaaktheid in Christus steeds in het oog hadden. Sommigen hebben het altijd over het verderf en de boosaardigheid van het hart en de aangeboren slechtheid van de ziel. Dit is allemaal zeker waar; maar waarom denkt men niet verder en herinnert men zich niet, dat wij volmaakt zijn in Christus Jezus? We hoeven ons er niet over te verwonderen dat zij, die altijd bij hun eigen slechtheid blijven stilstaan, zo bedrukt zijn; maar het kan niet anders of er zal vreugde in ons hart komen als wij ons herinneren dat Christus onze gerechtigheid is geworden. Al moet ik veel verdriet meemaken, al valt Satan mij aan, al heb ik nog veel door te worstelen voor ik in de hemel kom, het genadeverbond zegt mij, dat ik alles heb in mijn Heer; Christus heeft alles volbracht. Aan het kruis riep Hij uit: ‘Het is volbracht!’ En omdat alles volbracht is, ben ik volmaakt in Hem, en mag ik me verheugen met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde, niet met mijn rechtvaardigheid die uit de wet is, maar die door het geloof in Christus is, namelijk de rechtvaardigheid uit God, door middel van het geloof. Aan deze kant van de hemel zul je geen heiliger mensen vinden dan zij, die de leer van Christus’ gerechtigheid in hun hart ontvangen. Als de gelovige het volgende zegt: ‘Mijn leven is Christus alleen, in Hem rust ik voor mijn zaligheid, en ik geloof, dat, hoe onwaardig ook, ik in Jezus verlost ben’, dan komt ook de dankbare gedachte in het hart op: ‘Zal ik dan niet voor Christus leven, Hem niet liefhebben en dienen, omdat Hij mij door Zijn verdiensten gered heeft?’ De liefde van Christus is onze drijfveer. Degenen, die leven, leven niet meer voor zichzelf, maar voor Hem, Die voor hen gestorven is. Pas als wij door de toegerekende gerechtigheid verlost zijn, zullen wij de ons meegedeelde gerechtigheid op prijs stellen.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op