Hij heeft Zelf gezegd – C.H. Spurgeon
februari 21, 2016
Ik zal u niet loslaten – C.H. Spurgeon
februari 23, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Zijn boog bleef gespannen; zijn armen en handen bleven soepel door de handen van de Machtige van Jakob. Genesis 49 vers 24

De kracht die God aan Zijn Jozefs geeft, is werkelijke kracht. Het is geen grootspraak, geen verbeelding of iets waarover de mensen alleen maar spreken, maar wat in rook opgaat. Het is echte, Goddelijke kracht. Waarom bleef Jozef staande in de verzoeking? Omdat God hem hielp. Alle echte kracht komt van de Machtige van Jakob. Let er eens op hoe God deze kracht aan Jozef gaf. We zien het als het ware voor ons: God, Die Zijn handen op Jozefs handen, en Zijn armen op Jozefs armen legt. Zoals een vader zijn kinderen onderwijst, zo leert de Heere hen die Hem vrezen. Hij legt Zijn armen op hen. Wat buigt de almachtige en eeuwige God Zich op een bijzondere manier van Zijn troon naar beneden. Hij strekte Zijn arm uit naar Jozefs arm, zodat hij sterk zou zijn. Deze kracht was verbondskracht. Ze wordt toegeschreven aan de God van Jakob.
Als je in de Bijbel de uitdrukking ‘de God van Jakob’ tegenkomt, moet je daarbij altijd denken aan het verbond met Jakob. Christenen denken graag aan Gods verbond. Alle kracht, alle genade, alle zegeningen en alles wat wij hebben, komt naar ons toe vanuit het verbond, dat de hoofdbron is van alle genade. Als er geen verbond zou zijn, zouden wij vast en zeker bezwijken. Alle genade is afkomstig uit het verbond, net zoals licht en warmte door de zon veroorzaakt worden. Alleen op de ladder van Jakob, waarop de Verbondsgod staat, klimmen engelen op en neer.
Misschien ben jij ook wel pijnlijk geraakt door de boogschutters. Misschien hebben zij jou beschoten en verwond. Toch bleef jouw boog krachtig. Wees dan ook bereid om de God van Jakob hiervoor alle eer te geven!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op