Hij is onder de overtreders geteld – C.H. Spurgeon
maart 30, 2016
Laat Hij mij kussen – C.H. Spurgeon
april 1, 2016
Show all

Bijbels dagboek “Spurgeon voor iedere morgen”

Door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.  Jesaja 53 vers 5

Pilatus leverde onze Heere over aan de beulen, om gegeseld te worden. De Romeinse gesel was een vreselijk folterwerktuig. Hij werd gemaakt van de zenuwen van koeien, en hier en daar werden er scherpe botten doorheen gevlochten, die het vlees van de botten van de rug van de gegeselde afrukten. De Zaligmaker werd aan een paal vastgebonden en daarna geslagen. Hij was ervoor ook al gegeseld, maar de slagen van de Romeinse beulen waren waarschijnlijk nog erger dan de eerste. O mijn ziel, sta hier eens bij stil, en huil om Zijn arme, mishandelde lichaam.
Gelovige, kun je op Hem zien zonder tranen te vergieten, als Hij zo voor je staat, als spiegel van de lijdende Liefde? Hij is door Zijn onschuld zo mooi als de lelies, en door het karmozijn van Zijn bloed zo rood als de rozen. Als wij de heerlijke genezing voelen die Zijn striemen in ons teweeggebracht hebben, smelt ons hart dan niet van liefde en tegelijk ook van verdriet? Als wij ooit van onze Heere Jezus gehouden hebben, moeten wij deze liefde zeker op dit moment in ons voelen branden.

Zie Hem daar staan voor onze zonden,
terwijl Hij ’t oog ten hemel richt.
Men heeft de Almachtige gebonden,
en spuugt de Schepper in ’t gezicht.

Men doet een doornenkroon Hem dragen;
wie meldt Zijn wrede lichaamssmart?
Men wondt Zijn rug met scherpe slagen,
maar wreder leed doorwondt Zijn hart!

Wij zouden naar onze kamer willen gaan om te huilen. Maar omdat onze bezigheden ons roepen, willen wij onze Liefste eerst smeken of Hij het beeld van Zijn bloedige lijden de hele dag in ons hart wil afdrukken. Vanavond zullen wij dan terugkeren in de gemeenschap met Hem en dan zullen wij betreuren dat onze zonden Hem zo veel gekost hebben.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op