Wijsheid vragen aan God – C.H. Spurgeon
juni 8, 2017
Een herder beveiligt hen – C.H. Spurgeon
juni 10, 2017

This page is also available in: English

‘Maar Ik zal in uw midden doen overblijven een ellendig en arm volk. Zij zullen op de Naam van de HEERE vertrouwen..’ Sefanja 3:12

Een betrouwbare NaamWanneer ware godsdienst klaar is om uit te sterven onder de rijke, vindt het een thuis onder de armen in deze wereld, die rijk zijn in het geloof. De Heere heeft ook nu nog Zijn trouwe overblijfsel. Ben ik er een van? Misschien is het omdat mensen verdrukt en arm zijn dat zij leren vertrouwen op de Naam van de Heer. Wie geen geld heeft zal gaan proberen wat hij met vertrouwen kan bereiken. De mens, voor wie zijn eigen naam en eigenwaarde niets voorstelt, doet er verstandig aan om op een andere naam te vertrouwen, en wel op de beste van allemaal, de Naam van Jehovah. God zal altijd een volk hebben dat op Zijn Naam vertrouwd, en dit zal een arm en ellendig volk zijn. Hoe klein de wereld ook over hen denkt, hun verblijf tussen het volk in een stad of land, is een kanaal van ongekende zegeningen voor hen. Hier hebben we het over het bewarende zout dat het bederf van de wereld door vleselijke lusten tegen houdt. Opnieuw komt de vraag tot een ieder van ons. Ben ik er daar een van? Ben ik bedroefd door de zonde in en om mij heen? Ben ik arm van geest, geestelijk arm in mijn eigen oordeel? Vertrouw ik op de Heere? Dat is de hoofdzaak. Jezus onthult de Naam, het Karakter, en de Persoon van God; Vertrouw ik op Hem? Als dat zo is, ben ik in deze wereld voor een doel achtergelaten. Heere, help me om het te vervullen. – de uwe in Jezus C.H. Spurgeon

Send this to friend