Kinderen Gods door het geloof in Christus
maart 18, 2016
De Duivel, een gevallen engel?
maart 19, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

…gesterkt in het geloof… Romeinen 4 vers 20

Christen, zorg goed voor je geloof, want het is de enige manier om zegeningen te ontvangen. Als we zegeningen uit Gods hand nodig hebben, kan alleen het geloof die vanuit de hemel laten neerdalen. Ons gebed kan niet verhoord worden, als het niet ernstig en in het geloof gedaan wordt. Het geloof is de hemelse boodschapper tussen de ziel en de Heere Jezus in Zijn heerlijkheid. Als deze engel weggenomen wordt, kunnen wij niet tot God bidden, en ook geen verhoring ontvangen. Het geloof is de telefoondraad die aarde en hemel met elkaar verbindt. De boodschappen van Gods liefde worden zo snel verzonden, dat Hij ons nog hoort, voor wij roepen, en antwoordt voor wij spreken. Maar als de telefoondraad van het geloof verbroken is, hoe kunnen wij de belofte dan ontvangen? Zit ik in moeilijkheden? Dan ontvang ik door het geloof hulp. Word ik door mijn vijand heen en weer gejaagd? Mijn ziel schuilt door het geloof in mijn veilige Schuilplaats. Neem mijn geloof weg, en ik roep tevergeefs tot God. Er is geen andere weg tussen mijn ziel en de hemel. In de bitterste wintertijd baant het geloof zich een weg naar de hemel. Het geloof is de weg naar de hemel. Maar als de weg geblokkeerd is, hoe kan ik dan tot de grote Koning komen? Het geloof verbindt mij met God. Het bekleedt mij met de kracht van God. Het verbindt mij met de almacht van Jehova. Het geloof doet een beroep op Gods eigenschappen om zich te verdedigen. Het laat mij de overwinning behalen. Maar hoe kan ik zonder dit geloof iets van mijn Heere ontvangen? Iemand die twijfelt, en op een golf van de zee lijkt, moet niet denken, dat hij iets zal ontvangen van de Heere. Bewaak je geloof daarom heel goed; want daarmee kun je alles winnen, hoe arm je ook bent. Maar zonder dit geloof kun je niets ontvangen. Alle dingen zijn mogelijk voor degene die gelooft.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op