Want van Hem is mijn verwachting
februari 28, 2016
Hollywood’s Satanic Roots
februari 29, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

…Ik heb u . Jeremia 31 vers 3

De donder van de wet en de verschrikkingen van het oordeel hebben als doel om ons tot Christus te brengen. Maar de echte overwinning wordt behaald door Gods goedertierenheid. De verloren zoon stond op om naar het huis van zijn vader te gaan. Hij deed dit omdat hij voelde dat hij er behoefte aan had. Zijn vader zag hem al van verre en haastte zich om hem tegemoet te komen. De laatste stappen die hij nog moest zetten om het huis van zijn vader binnen te kunnen gaan, gingen vergezeld van een kus en een hartelijk welkom. De Meester kwam op een zekere nacht aan de deur en klopte er aan met de ijzeren hand van de wet; de deur schudde, en draaide op haar hengsels. Maar de mens aan de andere kant van de deur stapelde ieder meubelstuk dat hij kon vinden, op. Hij zei: ‘Ik wil deze man niet binnenlaten!’’ De Meester ging weer weg, maar regelmatig kwam Hij terug. Hij klopte dan met Zijn zachte hand, en gebruikte precies het gedeelte waar de spijker ingeslagen was. Zo klopte Hij dan nogmaals zacht en teer aan. En op zekere dag schudde de deur niet, maar ging ze vanzelf open en de eens onwillige gastheer lag op zijn knieën, vol blijdschap om zijn gast te ontvangen. ‘Kom binnen. U hebt zo lang geklopt dat mijn binnenste onrustig is geworden. Ik dacht aan Uw doorboorde hand, waarvan het stempel op mijn deur staat. Ik wil U niet zonder onderdak weg laten gaan. Uw liefde heeft mijn hart gestolen.’
Wat Mozes met zijn stenen tafels nooit kon doen, doet de Heere Jezus met Zijn doorboorde hand. Dit is de leer van de uitverkiezing. Ken jij dit vanuit jouw eigen ervaring? Kun je zeggen: “Hij heeft mij getrokken en ik volgde Hem, omdat ik blij was Zijn Goddelijke stem te mogen horen’? Als dat zo is, laat het dan je gebed zijn dat Hij je zal blijven trekken, tot je uiteindelijk aan mag zitten aan de Bruiloftsmaaltijd van het Lam.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op