Schep vreugde in de Heere
juni 14, 2016
Zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid
juni 16, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Sara zei: God heeft mij doen lachen; ieder die het hoort, zal met mij meelachen.  Genesis 21:6

Dat de bejaarde Sara nog een kind kreeg, ging ver boven de kracht van de natuur uit. Het was zelfs in strijd met de wetten van de natuur. Zo is het ook tegen alle gewone regels in, dat ik, arme, hulpeloze en ellendige zondaar de genade krijg om de Heilige Geest in mijn ziel te ontvangen. Ik, die eens wanhopig was! Daar had ik ook alle reden toe, want mijn natuur was net zo dor en onvruchtbaar en vervloekt als een huilende wildernis; en toch mag ik nu vruchten van heiligheid voortbrengen. Wat een bijzondere en verrassende genade heb ik van e Heere ontvangen; ik heb Jezus gevonden, het beloofde Zaad. Hij is voor eeuwig de mijne. Ik zal mijn Heere grootmaken met overwinningspsalmen. Hij heeft omgezien naar mijn nederige staat.
Ik zou willen dat iedereen die van mijn grote verlossing uit de macht van de hel hoorde, en van de zaligheid waarmee ik ben opgezocht, met mij zou lachen van vreugde. Ik zou al mijn bekenden willen verbazen met mijn onverstoorbare vrede; ik zou mijn vrienden willen verheugen met mijn steeds groter wordend geluk; ik zou de gemeente op willen bouwen met mijn dankbare belijdenis, en de hele wereld zou ik iedere dag willen laten zien hoeveel vreugde ik ken.
Bunyan vertelt ons dat Barmhartigheid in haar slaap lachte; het is geen wonder, want zij droomde over Jezus. Mijn vreugde zal niet voor haar vreugde onderdoen, want mijn Liefste is iedere dag het onderwerp van mijn gedachten. De Heere Jezus is een diepe zee van vreugde; mijn ziel baadt erin en wordt opgenomen in het genot van Zijn gemeenschap. Sara keek naar haar Izak en ze lachte van vreugde. Al haar vrienden lachten met haar mee. Mijn ziel, zie op Jezus en wees blij!

Send this to friend