Doe dat tot Mijn gedachtenis | Do this in remembrance of Me
april 26, 2016
Blasphemous Thoughts (English)
april 27, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

God, onze God… Psalm 67:7

Het is vreemd dat wij de geestelijke zegeningen die God ons schenkt, zo weinig gebruiken; maar het is nog vreemder dat wij zo weinig gebruik maken van God Zelf. Hoewel Hij ‘onze God’ is, gaan wij maar zelden naar Hem toe, en vragen wij maar weinig van Hem. Wat vragen wij maar zelden raad van de Heere. Vaak gaan wij naar ons werk, zonder Zijn leiding gezocht te hebben. En steeds maar weer proberen wij onze lasten zelf te dragen in plaats van dat ze op de Heere te werpen. En dit doen wij niet, omdat wij niet mogen komen, want de Heere zegt ons: ‘Ziel, Ik ben de uwe; kom en maak gebruik van Mij, zoveel je maar wilt; je mag in Mijn voorraadschuur komen, en neem daar hoe meer hoe liever!’ Het is onze eigen schuld als wij de rijkdommen van onze God niet vrij gebruiken.
Als het dan zo is, dat je zo’n Vriend hebt, en als het dan zo is dat Hij jou uitnodigt, ontvang dan dagelijks van Hem! Zolang je een God hebt naar Wie je toe kunt gaan, is het niet nodig om gebrek te lijden. Geef niet op, zolang er een God is Die jou kan helpen. Ga naar de schatkamer, en gebruik wat je nodig hebt. Maak je de Goddelijke kunst eigen om God tot je Alles te maken! God kan in de plaats komen van alles wat je nodig denkt te hebben. Gebruik je God. Gebruik Hem in het gebed. Ga vaak naar Hem toe, omdat Hij jouw God is. Dit grote voorrecht moet je niet ongebruikt laten liggen! Vlucht maar naar Hem toe, en maak Hem al jouw noden bekend. Gebruik Hem op elk moment ook door het geloof. Als je bedekt bent door een donkere wolk, gebruik God dan als je Zon; als je omsingeld bent door een sterke vijand, gebruik Hem dan als jouw Schild, want Hij is voor Zijn kinderen een Zon en een Schild. Ben je de weg kwijtgeraakt in de doolhof van het leven? Gebruik Hem dan als jouw Leidsman, want Hij zal jou leiden. Wat je ook bent, en waar je ook bent, denk eraan dat God precies dat is, wat jij nodig hebt en juist daar is, waar je Hem nodig hebt. Hij kan alles doen wat jij nodig hebt.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op