Doop in plaats van besnijdenis is gewoon vervangingsleer
februari 14, 2016
Ingelijfd in Christus
februari 15, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Hem zij de heerlijkheid, zowel nu als in de dag van de eeuwigheid. 2 Petrus 3 vers 18

In de hemel zal de Heere Jezus zonder ophouden geloofd en geprezen worden. Ontelbare jaren zullen voorbijgaan, maar van eeuwigheid tot eeuwigheid ‘zij Hem de heerlijkheid’. Hij is ‘naar de ordening van Melchizedek Hogepriester geworden tot in eeuwigheid’; Hem zij daarvoor de heerlijkheid! Hij is ‘Koning der koningen en Heer der Heren’; Hem zij de heerlijkheid! Aan Zijn lof zal nooit een einde komen. De heerlijkheid van het kruis mag nooit verduisterd worden; de glans van het graf en van de opstanding mag nooit verdonkerd worden. Zolang de onsterfelijkheid duurt, moet deze lof blijven bestaan. O Heere Jezus! U zult voor eeuwig groot gemaakt worden. Zolang de onsterfelijke geesten leven, zolang de troon van de Vader bestaat, tot in alle eeuwigheid, worde U de heerlijkheid en lof gebracht! Je hebt er misschien al eens iets van ervaren hoe het zal zijn om samen met de heiligen in de hemel Jezus alle eer te geven. Maar verheerlijk je Hem vandaag ook? In onze tekst lezen we namelijk: ‘zowel nu als in de dag van de eeuwigheid’. Maak daarom vandaag het volgende tot je gebed: ‘Heere, help mij om U te verheerlijken; ik ben arm, help mij om U door tevredenheid te verheerlijken. Ik ben ziek, help mij om U door geduld eer te geven. Ik ben gezegend met talenten; help mij om ze in Uw dienst te besteden. Ik heb tijd; help mij om die uit te kopen, zodat ik U mag dienen. Ik heb een hart waarmee ik kan voelen; laat mijn hart geen liefde dan alleen die van U voelen, en alleen voor U ontvlammen! Ik heb een hoofd om te denken; Heere, help mij om aan U en voor U te denken. U hebt mij met een doel in deze wereld geplaatst; Heere, laat mij ziet wat dit doel is, en help mij om dit uit te werken. Ik kan niet veel doen, maar zoals de weduwe haar twee penninkjes gaf, zo werp ik mijn tijd en mijn eeuwigheid in Uw schatkist. Ik ben helemaal van U! Neem mij, en stel mij in staat om U nu te verheerlijken in alles wat ik zeg, doe en met alles wat ik bezit.’

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op