De HEERE sloot de deur achter hem toe
juni 5, 2016
U die de HEERE liefhebt, haat het kwade
juni 7, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Zie, ik ben te gering… Job 39:37

Arme, verloren zondaar, hier heb ik een hoopgevend woord voor je! Je denkt dat je niet tot God mag komen omdat je te gering bent. Maar er leeft op de hele aarde geen heilige die niet heeft leren ervaren dat hij gering is. Als Job, Jesaja en Paulus allemaal uitriepen: ‘Ik ben te gering’, zul jij je dan schamen om dezelfde belijdenis af te leggen? Als de Goddelijke genade zelfs niet alle zonde uit de gelovige uitroeit, waarom hoop jij het dan zelf te doen? En als God Zijn volk liefheeft, op het moment dat het nog gering is, waarom denk je dan dat dit Hem in de weg zal staan om jou lief te hebben? Geloof in Jezus, jij die uitgestoten bent uit de wereld! Jezus roept jou zoals je bent.
Niet voor goeden, niet voor vromen, maar voor zondaars kwam de Heer. Zeg op dit moment: ‘U bent voor zondaren gestorven; ik ben een zondaar, Heer Jezus, bedek mij met Uw bloed!’ Als jij jouw zonden belijdt, zul je vergeving ontvangen. Als je nu met je hele hart zegt: ‘Ik ben onrein, was mij!’, dan zul je nu rein worden. Als de Heilige Geest jou leert uitroepen: Zoals ik ben, hoewel vuil en snood, van alle and’re grond ontbloot, dan dat Gij Uw dierbaar bloed vergoot, en dat Gij Zelf mij tot U noodt.
O Lam van God, ik kom! zul je opstaan na het lezen van dit stukje, met de vergeving van al je zonden; en al werd je vanmorgen wakker terwijl je beladen was met zonden, toch zul je vanavond gaan slapen als iemand die begenadigd is in de Geliefde. Al zag je er vroeger ontzettend lelijk uit door de lompen van de zonde, toch zul je versierd worden met de mantel van de gerechtigheid en je zult net zo blinken als de engelen. Want, ‘heden’, let goed op, ‘heden is het de aangename tijd’. Als je gelooft in God, Die de goddeloze rechtvaardigt, ben je verlost. O, het is mijn gebed dat de Heilige Geest jou het zaligmakende geloof in Hem, Die de geringe aanneemt, geeft!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op