Doe zoals U gesproken hebt
januari 15, 2016
En ik zag, en zie, het Lam stond op de berg Sion
januari 17, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Ik help u, spreekt de HEERE.  Jesaja 41 vers 14,

Laten wij vanmorgen eens luisteren naar wat de Heere Jezus tegen ieder van ons zegt: ‘Ik help je. Het is voor Mij, jouw God, niet moeilijk om je te helpen. Kijk eens wat Ik al voor je gedaan heb. Ik kocht je met Mijn bloed; Ik stierf voor je; waarom denk je dan dat Ik je niet zou helpen? Als Ik het moeilijkste voor je gedaan heb, zou ik dan het minder moeilijke niet doen? Ik heb al heel veel voor je gedaan en zal nog meer voor je gaan doen. Voor de grondlegging van de wereld verkoos ik jou. Ik maakte het verbond voor jou. Ik verliet Mijn heerlijkheid en werd mens voor jou. Ik gaf Mijn leven voor jou, en omdat Ik dit allemaal deed, zal Ik je nu zeker helpen. Door jou te helpen, geef ik je, wat Ik al voor je betaald heb. Al had je opeens duizend keer zoveel hulp nodig, Ik zou het je geven. Je vraagt maar weinig als je het vergelijkt met datgene waarmee Ik gereed sta om het je te geven. Het is heel veel voor jou om in nood te zijn, maar voor Mij is het niets om je te helpen. Wees toch niet bang. Als er aan de deur van jouw tarweschuur een mier om hulp kwam vragen, zou het jou niet arm maken om haar een handjevol van je tarwe te geven; en jij bent niet meer dan een gering insect aan de deur van Mijn algenoegzaamheid. Ik help u. O mijn ziel, is dit niet genoeg? Heb je meer kracht nodig dan de almacht van de Drie-enige God? Heb je meer wijsheid nodig dan in de Vader aanwezig is, meer liefde dan de Zoon laat zien, of meer macht dan de macht die de werkingen van de Heilige Geest laten zien? Breng je lege kruik! Deze bron zal haar vullen. Haast je, verzamel al je noden en behoeften en breng ze hierheen. Je leegheid, je verdriet, je noden. Deze rivier van God is vol om jou te vervullen. Wat kun je verder nog wensen? De eeuwige God is je Helper!

‘k Ben uw God, u mag niet vrezen.
‘k Zal u steeds een Helper wezen

 

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op
Anna romkes
Gast
Anna romkes

Uw Macht is Groot
Uw Trouw zal nooit vergaan .
Al wat Gij ooit beloofd hebt zal bestaan ….

Amen !