Gods persoonlijke eigendom – C.H. Spurgeon
juni 4, 2017
God luistert altijd – C.H. Spurgeon
juni 6, 2017

This page is also available in: English

Maar bij alle Israëlieten zal nog geen hond zijn tong roeren tegen mens of dier. Zo zult u weten dat de HEERE onderscheid maakt tussen de Egyptenaren en de Israëlieten. Exodus 11: 7

Is er een verschilWat! Heeft God macht over de tong van honden! Kan hij er voor zorgen dat honden niet blaffen? Ja, het is zelfs zo. Hij kan voorkomen dat een Egyptische hond een van de lammeren van Israëls kudde bang maakt. Laat God honden, mensenhonden, en de grote hond bij de poort van de hel zwijgen? Laten we dan zonder angst op onze weg verdergaan. Als Hij honden hun tong laat verroeren, kan Hij ook hun tanden stoppen. Ze kunnen dan wel een vreselijk geluid maken, maar zij kunnen ons geen echte schade toebrengen. Hoe zoet is de stilte! Hoe heerlijk is het om je onder vijanden te bewegen en te zien dat God ervoor zorgt dat ze ons met rust laten! Net als Daniel in de leeuwenkuil blijven we ongedeerd tussen verwoesters. O, dat dit woord van de HEERE tegen Israël vandaag ook voor mij waar mag zijn! Maakt de hond mij bang? Ik zal mijn Heere over hem vertellen. Heer, hij geeft niet om mijn smekingen; Spreekt U het woord van kracht, en hij moet gaan liggen. Geef mij vrede, mijn God, en laat mij Uw hand hier zo duidelijk in zien, dat ik het verschil kan zien wat Uw genade tussen mij en de goddeloze heeft gemaakt! – de uwe in Jezus C.H. Spurgeon

Send this to friend