Gedenk de armen
maart 17, 2016
Gesterkt worden in het geloof
maart 19, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus.  Galaten 3 vers 26

Het Vaderschap van God strekt zich uit over al Zijn kinderen. O Kleingeloof, je hebt al vaak gezegd: ‘Ik wou dat ik de moed van Grote Genade had, dat ik met zijn zwaard kon zwaaien en even dapper was als hij! Maar helaas, ik struikel over elk strootje en ben al bang als ik een schaduw zie!’ Luister nu eens goed, Kleingeloof. Grote Genade is een kind van God, maar jij bent net zo goed een kind van God. Grote Genade is niet meer Gods kind dan jij het bent. Petrus en Paulus, de zo begenadigde apostelen, horen bij de familie van de Allerhoogste, en jij evengoed. De zwakke Christen is net zo goed een kind van God als de sterke.
Hun namen staan in hetzelfde geslachtsregister. En al is het misschien zo dat de één meer genade heeft dan de ander, God heeft hetzelfde liefdevolle hart voor hen allemaal. De één mag dan misschien meer bijzondere dingen doen en zijn Vader daardoor meer verheerlijken, maar de minste in het Koninkrijk van God is net zo goed Gods kind als degene die gerekend wordt tot Gods helden. Laten we hier blij mee zijn en ons er mee troosten dat wij allemaal tot God mogen naderen en Hem ‘onze Vader’ mogen noemen.
Wij mogen ons dus troosten met deze waarheid, maar laten we hier niet bij blijven stilstaan. Laten we niet tevreden zijn met een zwak geloof, maar laten we vragen om vermeerdering van ons geloof. Hoe zwak ons geloof ook mag zijn, als het een echt geloof in Jezus is, zullen wij de hemel mogen binnengaan. Toch zal zo’n zwak geloof onze Meester niet echt verheerlijken terwijl wij hier op aarde onze pelgrimstocht volbrengen. We zullen ook niet veel blijdschap en vrede ervaren.
Wil je tot eer van God leven? Wil je gelukkig zijn in Zijn dienst? Laat je dan vullen met de Geest van de aanneming, tot de volmaakte liefde alle angst zal uitbannen.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op