Godslasterlijke influisteringen
januari 9, 2016
Deze hebben geen wortel
januari 11, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Verder is voor mij weggelegd de krans van de rechtvaardigheid… 2 Timotheüs 4:8

Twijfelende ziel! Misschien heb je al vaak gezegd: ‘Ik ben bang dat ik de hemel nooit zal binnengaan.’ Wees niet bang. Al Gods kinderen zullen daar binnengaan.
Ooit hoorde ik een stervende man eens zeggen: ‘Ik ben niet bang om naar huis te gaan; ik heb alles alvast voor me uit gestuurd. Gods vinger is aan de deurklink, en ik ben gereed om Hem te laten binnenkomen.’ Ik houd van deze uitspraak. ‘Maar’, zei iemand tegen deze man, ‘ben je dan niet bevreesd om de erfenis te zullen mislopen?’ De man antwoordde: ‘Nee, want in de hemel wacht een kroon, die de engel Gabriël niet kan dragen; die zal op geen ander hoofd dan op het mijne passen. In de hemel wacht een troon, die de apostel Paulus niet kan bezetten, want hij werd voor mij gemaakt en ik zal erop zitten.’ Wat een vrolijke gedachte! Onze erfenis is zeker. Er blijft een sabbatsrust over voor Gods volk (Hebreeën 4). ‘Kan ik mijn erfenis dan niet verliezen?’ vraag je misschien. Nee, zij staat vast! Als je een kind van God bent, zul je haar niet verliezen. Het erfdeel is zo zeker jouw deel, alsof je het al in je bezit had. Ga maar eens met mij mee. We beklimmen de berg Nebo, en gaan dan zitten om het beloofde land eens wat beter te bekijken. Zie je de kleine doodsjordaan in het zonlicht glinsteren, en zie je iets verderop de tinnen van de eeuwige stad? Zie je die prachtige streek en al haar gelukkige bewoners? Als je er eens van bovenaf naar kon kijken, zou je zien dat op elke woning geschreven staat: ‘Deze woning is gereserveerd voor … (naam)en wordt voor hem (of haar) alleen bewaard. Hij (of zij) zal opgenomen worden om voor eeuwig met God te zijn.’ Arme twijfelaar! Kijk eens wat een prachtige erfenis! Zij is de jouwe. Als je gelooft in de Heere Jezus, als je berouw hebt over je zonden, als je hart vernieuwd is, ben je een kind van God en dan wordt er een plaats voor je bewaard, is er een kroon voor je weggelegd, en een harp speciaal voor jou klaargemaakt. Niemand anders zal jouw deel ontvangen. Het wordt in de hemel voor jou bewaard. Binnenkort zul je het in ontvangst nemen, want in de heerlijkheid zullen geen lege tronen gevonden worden. Alle uitverkorenen zullen daar verzameld zijn.

Send this to friend