Overwinning zonder strijd
september 4, 2017
Een sterk hart
september 6, 2017
Show all

Uit het Engels vertaalde meditaties van Spurgeon's Faith's Check Book

This page is also available in: English

 “Want de Heere zal met u wezen.” 2 Kronieken 20:17
Dit was een grote genade voor Josafat, want een grote menigte was tegen hem uitgetrokken. En het zal ook voor mij een grote genade zijn, want ik heb een grote behoefte om geholpen te worden want ik heb zelf geen macht of wijsheid. Als de Heere bij mij is, maakt het weinig uit wie mij zal verlaten. Als de Heere bij mij is, zal ik in de strijd van het leven overwinnen, en hoe groter mijn beproeving, hoe heerlijker mijn overwinning zal zijn. Hoe kan ik er zeker van zijn dat de HEERE bij mij is? Voorzeker, Hij is met mij als ik bij Hem ben. Als ik op Zijn trouw vertrouw, Zijn woorden geloof, en Zijn geboden zal gehoorzamen, is Hij zeker met mij. Als ik aan de kant van Satan zou staan is God zeker tegen mij, Hij kan niet anders, maar als ik leef om God te eren, kan ik er zeker van zijn dat Hij mij zal eerbiedigen. Ik ben er zeker van dat God bij mij is als Jezus mijn enige Verlosser is. Als ik mijn ziel in de handen van Gods eniggeboren Zoon heb gelegd, dan kan ik er zeker van zijn dat de Vader al Zijn kracht zal inzetten om mij te bewaren, zodat Zijn Zoon niet onteerd zal worden. Oh, ik wens dat ik het geloof in deze korte maar heerlijke tekst vandaag vast zal houden! O HEERE, vervul dit woord aan Uw dienaar! Wees bij mij in het huis, op de straat, in het veld, in de winkel, in gezelschap en wanneer ik alleen ben. Wees met heel Uw volk.

Send this to friend