IK BEN, uw God van het offer
mei 21, 2016
IK BEN, uw God van wonderen
mei 22, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Hij leidde hen op een rechte weg… Psalm 107:7

Wanneer onze ervaringen veranderen, maakt dat ons als gelovigen vaak angstig. En we stellen dan de vraag: ‘Wat is er nu met mij aan de hand?’ Ik verwachte licht, maar er was alleen maar duisternis; ik verlangde naar vrede, maar ik ervaar nu alleen maar angst. ‘Ik zei wel in mijn zorgeloze rust: Ik zal voor eeuwig niet wankelen. Want Heere, door Uw goedgunstigheid had U mijn berg vast doen staan. Maar toen U Uw aangezicht verborg, werd ik door schrik overmand (Psalm 30).’ Gisteren had ik nog zekerheid, maar vandaag is mijn uitzicht weg en is alles bewolkt. Gisteren kon ik het hele land overzien en mij vol vertrouwen verheugen in de toekomstige erfenis; maar vandaag heeft mijn ziel geen hoop en alleen maar vrees. Ik ervaar geen vreugde, maar alleen verdriet. Kan dit ook een onderdeel zijn van Gods doel met mij? Kan dit de weg zijn, waarover God mij naar de hemel leidt? Jazeker! De verduistering van je geloof en het donker in je ziel zijn middelen van God om je rijp te maken voor de grote erfenis, die je binnenkort zult ontvangen. Door deze beproevingen wordt je geloof getoetst en sterker gemaakt. Dit zijn golven die je op de Rots werpen. Dit zijn winden die ervoor zorgen dat je schip sneller naar de aankomsthaven gestuwd wordt. Je zult naar de haven van je wens geleid worden. Door eer en oneer, door kwaad gerucht en goed gerucht, door overvloed en gebrek, door vreugde en verdriet, door vervolging en vrede, in al deze omstandigheden zal God ervoor zorgen dat het leven in je ziel niet sterft. Denk nooit dat de beproevingen die je ervaart, buiten Gods bedoelingen omgaan. Zij zijn er een noodzakelijk onderdeel van. Wij moeten door veel verdrukkingen ingaan in het Koninkrijk van God. Oefen jezelf erin om het enkel vreugde te achten wanneer je in allerlei verzoekingen komt.

O, maak mijn bevend hart toch stil
en wachtend op Uw heilige wil.
Ik kan Uw wegen niet verstaan,
maar wat U doet, is welgedaan!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op