Uit de geestelijke dood
september 3, 2017
Met mij waar ik ook ben
september 5, 2017
Show all

Uit het Engels vertaalde meditaties van Spurgeon's Faith's Check Book

This page is also available in: English

“Maar over het huis van Juda zal Ik Mij ontfermen, en zal ze verlossen door den Heere, hun God, en Ik zal ze niet verlossen door boog, noch door zwaard, noch door krijg, door paarden noch door ruiteren.” Hosea 1: 7

Wat een kostbaar woord, Jehova Zelf zal Zijn volk redden in de grootheid van Zijn genade, maar Hij zal het niet door de gewone middelen doen. Mensen zijn traag om God de eer te geven die Zijn Naam toekomt. Als zij met zwaard en boog gaan vechten en de overwinning behalen, zouden zij hun God moeten prijzen, toch doen ze dat niet, maar zij beroemen zich in hun eigen rechterarm en in hun paarden en ruiters. Om deze reden besluit onze Jehova dikwijls om Zijn volk te redden zonder enig ander middel, zodat alle eer alleen voor Zichzelf kan zijn. Kijk dan, mijn hart, naar de HEERE alleen en niet naar de mens. Verwacht maar dat je God duidelijker ziet als er niemand anders is om naar te kijken. Als ik geen vriend heb, geen raadgever, en er niemand is die mijn rug dekt, laat ik dan toch vertrouwen als ik kan voelen dat de Heere Zelf aan mijn zijde is. Ja, laat me blij zijn als Hij de overwinning zonder strijd geeft, zoals de tekst ons lijkt te zeggen. Waarom zou ik vragen om paarden en ruiters als Jehova Zelf mij genadig is en Zijn arm opheft om mij te verdedigen! Waarom zou ik een boog of een zwaard nodig hebben als God zelf mij zal redden? Laat ik dan niet bang zijn maar vertrouwen, op deze dag en op alle toekomende dagen. Amen.

Send this to friend