De kleinste zal tot duizend worden
oktober 21, 2017
Oogst van Licht, Vrolijkheid
oktober 23, 2017
Show all

Uit het Engels vertaalde meditaties van Spurgeon's Faith's Check Book

This page is also available in: English

Want Gij, Heere HEERE, hebt het gesproken, en met Uw zegen zal het huis van Uw knecht gezegend worden in eeuwigheid. 2 Samuel 7:29

Dit is een belofte waarin de gelovige pleit op een belofte. Daarom geeft de tekst je dubbel onderwijs. Alles wat de Heere God gesproken heeft, moet je als waar en zeker aannemen. En pleit er dan op, voor Gods troon. Hoe heerlijk is het om Gods eigen woorden te gebruiken! Hoe kostbaar om het woord ‘want’ te gebruiken, dat de belofte inleidt, zoals David in dit vers doet!
Je bidt niet omdat je twijfelt, maar omdat je gelooft. Ongelovig bidden is ongepast voor Gods kinderen. Nee Heere, ik kan niet aan U twijfelen. Ik ben ervan overtuigd dat elk woord van U een vast fundament is voor de vrijmoedigste verwachting. Ik kom tot U en zeg: ‘Doe zoals U gezegd hebt.’ Zegen het huis van Uw knechten. Genees de zieken. Maak hen die twijfelen zalig. Breng hen die afdwalen terug. Bevestig hen die U vrezen. Heere, geef me voedsel en kleding naar Uw woord. Zegen alles wat ik doe. Laat vooral mijn pogingen slagen om Uw Evangelie in mijn buurt bekend te maken. Maak mijn werknemers tot Uw werknemers, mijn kinderen tot Uw kinderen. Laat de zegen voortvloeien op mijn kinderen en kleinkinderen en mogen zij, zolang als mijn geslacht op aarde leeft, trouw aan U blijven. Heere God, ‘laat het huis van Uw knecht gezegend worden;

Plaats een opmerking

Send this to friend

Spring naar toolbar