Donkere wolken vol zegen – C.H. Spurgeon
mei 21, 2017
Volledig vertrouwen op God – C.H. Spurgeon
mei 23, 2017

This page is also available in: English

Psalm 138, een lied van vertrouwen :“Als ik midden in de benauwdheid verkeer, maakt U mij levend; U strekt Uw hand uit tegen de toorn van mijn vijanden, Uw rechterhand verlost mij.” Psalm 138: 7

Wat is het ePsalm 138llendig lopen in het midden van de problemen! Nee, het is een gezegend wandelen, want daar is een speciale belofte voor. Geef me een belofte, en wat is het probleem dan nog? Wat zal mijn Heer mij hier leren zeggen? Waarom dit: ‘maakt U mij levend.’ Ik zal meer leven, meer energie, en meer vertrouwen hebben. Is het vaak niet zo, dat problemen je weer doen herleven, zoals een windvlaag van koude lucht doet als men bijna flauw valt? Hoe boos zijn mijn vijanden en vooral de aartsvijand! Zal ik mijn hand uitstrekken en mijn vijanden bestrijden! Nee, ik kan mijn hand beter gebruiken in de dienst van mijn Heer. Bovendien is het niet nodig, want mijn God zal Zijn machtige arm gebruiken, en Hij zal veel beter met hen handelen dan ik zou kunnen, als ik het zou proberen. ” Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, spreekt de Heere.” Hij zal je met Zijn rechterhand van macht en wijsheid verlossen van je vijanden, en wat kan ik meer verlangen? Kom, mijn hart, spreek over deze belofte met jezelf, tot je het kunt gebruiken als het lied van je vertrouwen, en de troost in je eenzaamheid. Bid dat je mag herleven en laat de rest over aan de HEERE, die alles voor je doet. – de uwe in Jezus, C.H. Spurgeon –

Send this to friend