Uitzien naar Hem
juli 20, 2017
Een eeuwige belofte
juli 22, 2017
Show all

Uit het Engels vertaalde meditaties van Spurgeon's Faith's Check Book

This page is also available in: English

“De leraars nu zullen blinken, als de glans des uitspansels, en die er velen rechtvaardigen, gelijk de sterren, altoos en eeuwiglijk.” Daniël 12: 3

Dit is iets om me wakker te maken. Dit is de moeite waard om voor te leven. Wijsheid is op zichzelf een nobel iets. Maar in deze plaats verwijst het naar een goddelijke wijsheid die alleen de Heere Zelf kan geven. Oh, dat ik mijzelf, mijn God, mijn Verlosser mag kennen! Mag ik zo goddelijk geleerd worden dat ik de hemelse waarheid in praktijk kan brengen en in het licht daarvan zal leven! Is mijn leven een wijs leven? Ben ik op zoek naar wat ik zou moeten zoeken? Leef ik zoals ik zou willen dat ik geleefd had als ik kom sterven? Alleen zo’n wijsheid kan voor mij de eeuwige schittering waarborgen, als van zonovergoten hemelen. Het winnen van zielen is een heerlijk werk. Ik heb wijsheid nodig als ik één iemand tot rechtvaardigheid moet brengen. En nog veel meer als het er velen zijn. Oh, dat ik de kennis van God, van mensen, van het Woord en van Christus mag krijgen, die mij in staat stelt om mijn medemensen in grote aantallen tot bekering te brengen! Ik wil mijzelf hier helemaal aan overgeven, en niet rusten totdat ik het heb bereikt. Dit zal beter zijn dan een onderscheiding of een ster te krijgen van het hof. Dit zal mij tot een ster maken, een glanzende ster, een ster die voor altijd en altijd schijnt. Ja, het zal mij doen laten schijnen als vele sterren. Mijn ziel, wek jezelf op. Heere, maak mij levend!

Send this to friend