CH Spurgeon Website Nederland – Preken

Spurgeon preken, toespraken, geschriften, krantenknipsels, in het Nederlands

SPURGEON PREKEN EN GESCHRIFTEN

 

Spurgeon

C.H. SPURGEON 1834 – 1892

 


Welkom, u treft hier de preken en geschriften pagina. Wist u dat dit blog één van de grootste Nederlandstalige database bevat met werken van de Prins der Predikers? Daarom zal uw zoekopdracht in de zoekbalk dan ook in de meeste gevallen een relevant antwoord vinden. (tip) Lees elke dag vertaalde overdenkingen op social media en op dit blog

In het kort over Charles Haddon Spurgeon

Charles Haddon Spurgeon (1834-92) was voor Engeland de bekendste prediker voor het grootste deel van de tweede helft van de negentiende eeuw. In 1854, slechts vier jaar na zijn bekering, werd Spurgeon, toen slechts 20, de predikant van de beroemde New Park Street Church van Londen (voorheen bediend door de beroemde baptiste theoloog John Gill). De gemeente groeide al snel uit hun gebouw en verhuisde naar Exeter Hall, vervolgens naar Surrey Music Hall. Op deze locaties heeft Spurgeon vaak gepreekt voor een publiek van meer dan 10.000 mensen, en dat allemaal in de dagen voor er ook maar enig soort van elektronische versterking was. In 1861 verhuisde de gemeente permanent naar de nieuwe Metropolitan Tabernacle. lees hier de uitgebeide biografie Of kijk rond op dit blog om nog meer te vinden over C.H. Spurgeon.


 

Preken en geschriften

Ik betreed deze preekstoel niet in de hoop dat misschien iemand uit zijn eigen vrije wil naar Christus zal terugkeren. Mijn hoop ligt in een ander verlangen. Ik hoop dat mijn Meester sommige van hen zal kiezen en zegt: “Jij bent de Mijne, en jij zal de Mijne worden. Ik claim jou voor Mijzelf.” Mijn hoop komt voort uit vrije genade, en niet uit de vrijheid van de wil. – Charles Haddon Spurgeon.

 

Preek onderwerpen