Bent u terecht in woede ontstoken?
juli 13, 2016
Houd het vuur van het gebed brandend!
juli 15, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Maar als u voor Mij een stenen altaar maakt, mag u dit niet bouwen van gehouwen stenen, want als u ze met uw houweel bewerkt, ontheiligt u ze.
Exodus 20:25

Het altaar van God moest van ongehouwen steen gebouwd worden, zodat er geen sporen van menselijke kunst of van menselijk werk te zien zouden zijn. De menselijke wijsheid wil de leer van het kruis graag gieten in een kunstmatig stelsel, dat meer overeenkomt met onze smaak. Maar dit is wel de smaak van de gevallen menselijke natuur. In plaats van het Evangelie te verbeteren, wordt het dan door menselijke wijsheid ontheiligd, totdat het een ander Evangelie wordt, en niet meer lijkt op de waarheid van Gods Woord. Elke poging om het eigen Woord van de Heere te veranderen of te verbeteren, onteert het en ontheiligt het. Het hoogmoedige hart van de mens wil graag meewerken om zichzelf voor God te rechtvaardigen. Het wil zich voorbereiden voor het tot Christus komt; het vertrouwt op berouw en verootmoediging, het steekt zijn goede werken omhoog, het is trots op menselijke bekwaamheid, en op allerlei manieren probeert men het Goddelijke altaar te bewerken. Het zou goed zijn als zondaren eraan zouden denken dat het menselijke werk het werk van de Zaligmaker niet volmaakt, maar juist onteert. De Heere alleen moet in het werk van de verzoening geprezen worden. Geen enkel spoor van een menselijke houweel zal toegestaan worden. Als we proberen om iets toe te voegen aan het werk dat de Heere Jezus Zelf ‘volbracht’ noemde, is dit Godslastering. Bevende zondaar, gooi je houwelen weg en neem de Heere Jezus aan als het altaar van je verzoening. Rust alleen in Hem. Veel belijdende christenen moeten onze tekst als waarschuwing aannemen met betrekking tot de leer waarin zij geloven. Christenen hebben de neiging om de waarheden van Gods openbaring te schikken en te plooien. Het is een soort van oneerbiedigheid en ongeloof. Laten we hier tegen waken en de waarheid ontvangen zoals zij is. Wees blij dat de leer van het Woord van onbewerkte steen is, want daarom is het beter geschikt om er een altaar voor de Heere mee te bouwen.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op