Nooit schamen
oktober 14, 2017
Een met Christus
oktober 16, 2017
Show all

Uit het Engels vertaalde meditaties van Spurgeon's Faith's Check Book

This page is also available in: English

Gelijkerwijs Mij de levende Vader gezonden heeft, en Ik leve door den Vader; alzo die Mij eet, dezelve zal leven door Mij. Johannes 6:57

Ik leef door mijn vereniging met de Zoon van God. Als Middelaar, God en Mens, leeft de Heere Jezus door de Vader, Die in Zichzelf bestaat en Hem gezonden heeft. En op dezelfde manier leef jij door de Zaligmaker, Die je levend gemaakt heeft. Hij, Die de Bron van je leven is, is 00k het Wezen ervan. Het leven wordt in stand gehouden door voedsel. Je moet het geestelijke leven door geestelijk voedsel voeden. Dat geestelijk voedsel is de Heere Jezus. Het voedsel bestaat niet alleen uit Zijn leven, dood, ambten, werk of woord, maar het bestaat uit Hemzelf met inbegrip van dit alles. Je wordt met Jezus Zelf gevoed. Dit wordt je voorgesteld in het Avondmaal van de Heere. Maar je geniet hier daadwerkelijk van, als je aan de Heere denkt, in Hem gelooft met een toe-eigenend geloof, Hem in jezelf opneemt door de liefde en Hem gelijk wordt door de kracht van het innerlijke leven. Je weet wat het is om met Jezus gevoed te worden, maar je kunt er niet over spreken of schrijven. Het is het verstandigst om het in praktijk te brengen en dat meer en meer te doen. Je wordt dringend uitgenodigd om overvloedig te eten. Het zal tot oneindig voordeel strekken als je dit doet, als Jezus je spijs en drank is. Heere, ik dank U ervoor dat wat noodzakelijk is voor mijn nieuwe leven, 00k mijn grootste vreugde is. Daarom voed ik mij met U op dit moment.

Plaats een opmerking

Send this to friend

Spring naar toolbar