Maak een verbond met uw ogen en wees waakzaam!
juli 25, 2016
Een merkwaardige gelijkenis!
juli 26, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

En daarom moet u zich er met alle inzet op toeleggen om aan uw geloof deugd toe te voegen, aan de deugd kennis, aan de kennis zelfbeheersing, aan de zelfbeheersing volharding, aan de volharding godsvrucht, aan de godsvrucht broederliefde en aan de broederliefde liefde voor iedereen.
2 Petrus 1:5-7

Als je de grote genade van de volle zekerheid van het geloof wilt bezitten, doe dan wat de Schrift je zegt. Leg je hier met alle inzet op toe dat je geloof van het goede soort is, dat het niet alleen maar een leerstelling, maar een eenvoudig geloof is, dat op Christus en alleen op Christus steunt. Let vooral aandachtig op je moed. Smeek God in je gebed om je de gedaante van een leeuw te geven, zodat je dapper vooruit durft te gaan voor de goede zaak. Onderzoek de Schriften goed, en verwerf kennis. Kennis van de leer zal je helpen om je geloof te versterken. Probeer Gods Woord te begrijpen; laat het overvloedig in je hart wonen. Voeg, als je dit gedaan hebt, matigheid toe aan je kennis. Neem je lichaam in acht; wees uitwendig matig. Zorg goed voor je ziel; wees inwendig matig. Wees matig met je mond en in je gedachten. Voeg er door Gods Heilige Geest ook volharding aan toe, vraag Hem om jou die volharding te geven, die de verdrukking zal kunnen doorstaan, en die als goud tevoorschijn zal komen. Versier je met volharding. Klaag niet, en word niet moedeloos als je beproefd wordt. Als je deze genade ontvangen hebt, zoek dan vervolgens naar godsvrucht. Godsvrucht is veel meer dan godsdienst. Maak de verheerlijking van God tot het doel van jouw leven. Wandel voor Zijn aangezicht; blijf dicht bij Hem; zoek Zijn gemeenschap; en als je deze godsvrucht ontvangt, voeg daar dan nog de broederliefde aan toe. Heb allereerst de heiligen lief, maar breid je liefde ook uit naar alle mensen. Heb hun zielen lief. Als je met deze juwelen versierd bent, zul je je roeping en verkiezing leren kennen. Als je zekerheid wilt hebben, moet je dit met al je inzet zoeken, want lauwheid en twijfel zijn als een tweeling. Ze gaan vanuit zichzelf altijd samen.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op