Alles werkt mee ten goede
augustus 5, 2016
Gebruik je Talenten
augustus 7, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Wachter, hoe staat het met de nacht?  Jesaja 21 vers 11

Wat zijn er om ons veel vijanden! Het leger van dwalingen is ontzettend groot, en het lijkt wel of er iedere dag nieuwe bij komen. Tegen welke dwaling moet ik mij wapenen? Als het nacht is, en de duisternis regeert, komen ook de zonden uit hun schuilhoeken tevoorschijn. Ik moet zelf de wachttoren beklimmen en in het gebed waken.
Onze hemelse Beschermer ziet de aanvallen die op ons uitgevoerd zullen worden, al van tevoren aankomen. Hij bidt voor ons, zodat ons geloof niet zal ophouden op het moment waarop wij als de tarwe gezift worden.  Genadige Wachter, ga er alstublieft mee door om ons vooraf te waarschuwen voor onze vijanden. Zwijg niet!
‘Hoe staat het met de nacht?’ In welk weer zal de Kerk terecht komen? Pakken de wolken zich samen, of is het helder boven ons hoofd? Vanuit liefde tot Gods Kerk moeten wij bezorgd zijn om haar lot. Als het ongeloof en de dwalingen van andere godsdiensten ons bedreigen, moeten wij ons klaarmaken voor de strijd. ‘Wachter, hoe staat het met de nacht?’ Welke sterren zijn er zichtbaar? Welke kostbare beloften zijn van toepassing op onze huidige toestand? U slaat alarm, geef ons dan ook troost! Christus staat standvastig op Zijn plaats, zoals de Poolster. Laat dit je vertroosten. ‘Maar Wachter, wanneer breekt de morgen aan?’ De Bruidegom blijft zo lang weg. Zijn er geen tekenen van Zijn verschijning te zien? Is de Morgenster nog niet opgegaan, als teken van de dag? Wanneer zal de dag aanbreken en zullen de schaduwen wegvluchten?  O Heere Jezus, als U vandaag niet persoonlijk naar Uw wachtende Kerk toe komt, kom dan toch met Uw Geest in mijn zuchtende hart, en laat mij vandaag van vreugde zingen!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op