Waakzaamheid – C.H. Spurgeon
maart 5, 2016
Geloof in God
maart 7, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

U moet opnieuw geboren worden. Johannes 3 vers 7

Op de bodem van de zaligheid ligt de wedergeboorte. Wij moeten ons zelf heel goed onderzoeken om te weten te komen of wij werkelijk wedergeboren zijn. Er zijn namelijk veel mensen die denken dat zij het zijn, maar zij zijn het niet. Als je de naam van een christen draagt, wil het nog niet zeggen dat je ook de natuur van een christen hebt. Het feit dat je geboren bent in een christelijk land en lid bent van een kerk, helpt je niets, behalve wanneer je door de kracht van de Heilige Geest wedergeboren wordt. Dit is zo’n wonderlijk iets, dat menselijke woorden het niet kunnen beschrijven. ‘De wind waait waarheen hij wil en u hoort zijn geluid, maar u weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat; zo is het met iedereen die uit de Geest geboren is.’ Toch weet en voel je het wel als je deze verandering meemaakt. Je levenswandel verandert. Het is een heerlijke ervaring. Dit bijzondere gebeuren is bovennatuurlijk, en kan niet door een mens worden verricht. Je ontvangt een nieuw beginsel, wat in je hart werkt en je ziel nieuw maakt. Het doortrekt je hele mens. Het is geen naamsverandering, maar een vernieuwing van je natuur, zodat je niet meer dezelfde mens bent, die je eerder was. In Christus Jezus ben je een nieuwe schepping.
Een lijk wassen en aankleden is iets heel anders dan het levend maken. Een mens kan het eerste doen, God alleen het laatste. Als je wedergeboren bent, is dit je belijdenis: ‘U, o Heere Jezus, Vader der eeuwigheid, bent mijn geestelijke Vader. Als Uw Geest geen nieuw, heilig en geestelijk leven in mij had uitgestort, was ik vandaag nog dood in zonden en misdaden. Mijn hemelse leven heeft zijn oorsprong in U; U alleen geef ik er de eer van. Mijn leven is met Christus verborgen in God. Ik leef, maar ik ben het niet meer; Christus leeft in mij!’ Moge de Heere ons zekerheid geven over de belangrijke levensvraag of wij wedergeboren zijn. Als wij niet wedergeboren zijn, zijn we verloren, zonder vergeving, zonder God en zonder hoop.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op