De Heere onze gerechtigheid – C.H. Spurgeon
januari 31, 2016
Zonder bloed vindt men geen vergeving
februari 2, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Psalm 138 vers 5

Wanneer beginnen Christenen van de wegen van de Heere te zingen? Pas wanneer zij hun pak aan de voet van het kruis verliezen. Zelfs de lofzangen van engelen klinken niet zo liefelijk als het eerste vreugdelied dat klinkt uit de diepte van de ziel van een mens die vergeving gekregen heeft. We weten hoe John Bunyan dit opgeschreven heeft in zijn boek. Hij zegt, dat toen de arme pelgrim zijn pak bij het kruis verloor, hij drie keer van vreugde opsprong, en zijn weg verderging, terwijl hij het volgende zong:

Gezegend kruis! Gezegend graf!
Gezegend meer nog Hij
Die Zich zo gewillig overgaf
aan kruis en graf voor mij!

Gelovige, kun je jezelf de dag nog herinneren waarop je boeien van je afvielen? Herinner jij je de plaats nog waar Jezus je opzocht, je Hem ontmoette, en Hij tegen je zei: ‘Ik heb je liefgehad met een eeuwige liefde; Ik delg je overtredingen uit als een nevel en je zonden als een wolk?’
Wat een heerlijk moment is het als Jezus de pijn en het verdriet van de zonde wegneemt. Toen de Heere mij voor het eerst mijn zonde vergaf, was ik zo vrolijk, dat ik mezelf bijna niet kon bedwingen om steeds weer op te springen. Toen ik naar huis liep, had ik het idee dat ik zelfs aan de straatstenen moest vertellen dat ik bevrijd was. Mijn ziel was zo overstroomd met vreugde, dat ik aan iedere sneeuwvlok die uit de hemel viel, over de wonderbare liefde van de Heere wilde vertellen, die de zonden van een van de grootste zondaren had vergeven. Maar niet alleen aan het begin van het Christelijke leven heeft een gelovige reden om te zingen; zo lang hij leeft, is er wel een reden om van de wegen van de Heere te zingen. Is het ook niet jouw ervaring dat je moet zeggen: ‘Ik zal de Heere te allen tijde loven; Zijn lof zal steeds in mijn mond zijn!’? Probeer de Heere ook vandaag te verheerlijken.

Zolang de reis zal gaan door deze woestijn,
zal er voor elke dag weer nieuwe dankstof zijn.

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op