Zij zullen zingen van de wegen van de HEERE
februari 1, 2016
Kinderen heilig door gelovige ouders
februari 2, 2016
Show all

Bijbels Dagboek, C.H. Spurgeon

 “Voor Iedere Morgen”

Zonder het vergieten van bloed vindt er geen vergeving plaats. Hebreeën 9 vers 22

Dit is een onveranderlijke waarheid. In alle Joodse rituelen werden de zonden alleen door het vergieten van bloed weggenomen. Nooit kunnen de zonden worden vergeven op een andere manier. Het is duidelijk dat er buiten Christus voor mij geen hoop is; er is geen andere mogelijkheid die ook maar één gedachte waard is. Geloof ik in Hem? Is mijn ziel werkelijk besprenkeld met het bloed van Zijn verzoening? Alle mensen hebben evenveel behoefte aan Hem. Al ben je nog zo braaf, onbaatzuchtig, beminnelijk en vaderlandslievend, op deze regel is geen uitzondering. De zonde wijkt voor niets minder dan het bloed van Hem, Die God heeft aangewezen als middel tot verzoening. Wat een geluk dat deze weg tot vergeving er is! Waarom zouden we nog verder zoeken? Degenen die God alleen maar oppervlakkig dienen, kunnen niet begrijpen dat wij zo verheugd kunnen zijn omdat al onze zonden om Christus’ wil vergeven zijn. Hun tradities en gebeden geven hen een schrale troost. Zij hebben werkelijk reden om onrustig te zijn, want zij letten niet op de grote zaligheid in Christus, en proberen vergeving te krijgen zonder het bloed.
Ga eens rustig zitten, mijn ziel, en denk aan de rechtvaardigheid van God. Hij moet de zonde wel straffen. Maar zie nu eens hoe de straf op Jezus gelegd wordt! Kniel in ootmoedige vreugde voor Hem neer, en kus Zijn dierbare voeten. De voeten van Hem, Wiens bloed verzoening heeft bereid.
Als het geweten spreekt, nemen wij vaak tevergeefs onze toevlucht tot onze ervaringen en tot kenmerken. Deze gewoonte hebben wij aangeleerd in het Egypte van de vroegere slavernij van de wet. Maar het enige geneesmiddel voor een schuldig geweten is het lijden en sterven van de Heere Jezus. Zie op Hem! De ziel is in het bloed, zegt de Levitische wet. Laten wij ervan verzekerd zijn dat dit bloed het hart van ons geloof is.

O, hoe zalig voor ’t gemoed,
’t vloeien van mijns Heilands bloed!
En te weten – heerlijk lot! –:
‘k Ben door Hem verzoend met God!

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Inschrijven  
Abonneren op